Parasole reklamowe – jak można je otwierać?

Posted on

Parasole reklamowe

Parasole reklamowe

Szukając oryginalnego, a jednocześnie przydatnego gadżetu reklamowego, warto zainteresować się produktami, jakimi są parasole. To niezwykle użyteczne upominki, które w naszym klimacie sprawdzają się przez okrągły rok. Wręczyć można je klientom z okazji jubileuszu marki czy przedłużenia współpracy na kolejny rok. To także dobry pomysł na upominek podczas różnego rodzaju wydarzeń branżowych takich, jak sympozja czy targi. Ze względu na swoją dużą powierzchnię, parasole doskonale sprawdzą się w roli nośnika reklamy. Umieścić można na nich tak logo firmy, jak i jej dane teleadresowe. Poszczególne modele różnić mogą się od siebie między innymi sposobem otwierania.Parasole reklamowe podzielić można między innymi pod kątem sposobu ich otwierania. Wyróżnia się tutaj modele manualne (zwane również ręcznymi), półautomatyczne oraz automatyczne. Jeśli chodzi natomiast o mechanizm składania, spotkać można się z parasolami jedno-, dwu-, trzy- oraz czterosekcyjnymi.

Parasole reklamowe manualne to takie, których czaszę rozkłada się i składa samodzielnie, za pośrednictwem znajdującego się na trzonie suwaka. Jeszcze do niedawna największą popularnością cieszyły się modele manualne, jednosekcyjne – długie, w kształcie laski. Obecnie równie chętnie wybierane są parasole manualne trzy- oraz czterosekcyjne, które bez przeszkód zmieszczą się do każdej torebki czy aktówki.

parasole reklamowe półautomatyczne charakteryzują się bardzo prostą obsługą. Mechanizm ten polega na tym, że produkt otwiera się przy pomocy przycisku, lecz składa ręcznie, poprzez ściągnięcie czaszy. Przycisk pozwalający na otwieranie takiego parasola jest zlokalizowany na rączce lub trzonie. Wyróżnić można tu parasole jedno-, dwu-, trzy- oraz czterosekcyjne. Najwygodniejsze są modele automatyczne, które, jak sama nazwa wskazuje, otwiera się i zamyka przy pomocy przycisków znajdujących się na rączce. Zapięcie parasola po złożeniu umożliwia pasek materiały zakończony guzikiem lub rzepem (bardziej trwałe jest pierwsze z rozwiązań; rzep z czasem może stracić swoje właściwości).

 

Tags: , ,